Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Hotel Sunset στο Ξηροπήγαδο Αρκαδίας, μόλις λίγα βήματα από τη θάλασσα, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες που επιθυμούν να συνδυάσουν τη φιλοξενία με την αυθεντική ελληνική γαστρονομία. Η τοποθεσία του, κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσει κανείς κάθε γεύμα, από το πρωινό μέχρι το δείπνο, με τη συνοδεία της θαλασσινής αύρας.
Το πρωινό του ξενοδοχείου είναι μια καθημερινή εμπειρία αισθήσεων. Σερβίρεται στην ευρύχωρη, φωτεινή αίθουσα του ξενοδοχείου και περιλαμβάνει έναν πλούσιο μπουφέ με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα. Γιαούρτι παραδοσιακό, φρέσκο γάλα, μέλι Αρκαδίας, σπιτικές μαρμελάδες, ελιές, παξιμάδια και φρέσκο ψωμί συνθέτουν ένα τραπέζι γεμάτο αρώματα και γεύσεις του τόπου. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», πιστοποιημένο από τον ΕΟΤ και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, αποδεικνύει τη δέσμευση του ξενοδοχείου στην ποιότητα και την τοπική γαστρονομία.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα μετατρέπονται σε μοναδικές εμπειρίες για τους επισκέπτες. Το μενού βασίζεται σε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τα οποία φτάνουν καθημερινά με τη βάρκα του κυρ Χρήστου, του τοπικού ψαρά που συνεργάζεται χρόνια με το ξενοδοχείο. Τα πιάτα παρασκευάζονται με σεβασμό στην παράδοση και τη φρεσκάδα των υλικών, αναδεικνύοντας την αυθεντική γεύση της θάλασσας.
Η κουζίνα του Hotel Sunset στηρίζεται επίσης στα ντόπια κρέατα και στα εποχιακά λαχανικά που προέρχονται από καλλιεργητές της περιοχής. Τα κρέατα είναι πάντα φρέσκα και προσεκτικά επιλεγμένα, ενώ τα λαχανικά μαζεύονται με αγάπη και φροντίδα, ώστε να φτάνουν στο πιάτο του επισκέπτη στην καλύτερη στιγμή της γεύσης τους.
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα που συνδυάζουν την απλότητα της ελληνικής κουζίνας με το μεράκι των ανθρώπων που τα παρασκευάζουν. Κάθε γεύση, από την πιο απλή σαλάτα μέχρι το πιο εκλεπτυσμένο θαλασσινό, αντανακλά την ποιότητα, την αγνότητα και τη φιλοξενία της Αρκαδικής γης.
Το εστιατόριο του Hotel Sunset δεν είναι απλώς ένα σημείο για φαγητό – είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις και τις παραδόσεις του τόπου. Η θαλπωρή του χώρου, η ευγένεια του προσωπικού και η φρεσκάδα των πιάτων συνθέτουν μια εμπειρία που μένει αξέχαστη σε κάθε επισκέπτη.